Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Reincarnatus scoort met dode talen

Shownieuws

De 'middeleeuwse' band Reincarnatus valt in de smaak bij luisteraars van Radio 2. Het debuutalbum, dat liedjes in dode talen bevat, is album van de week.

De 'middeleeuwse' band Reincarnatus valt in de smaak bij luisteraars van Radio 2. Het titelloze debuutalbum, dat vol staat met liedjes in dode talen, was deze week het album van de week op de radiozender. "De telefoon heeft roodgloeiend gestaan bij de zender", vertelt frontvrouw Renate Dirix trots.

De zevenkoppige vrouwenband baseert zich op muziek uit de middeleeuwen. De popgroep uit het zuiden van het land kiest er dan ook voor om naast Engelstalige nummers ook liedjes te zingen in dode Europese talen, waaronder Latijn. "We hebben een coach die ons helpt bij die oud-Europese talen", licht Dirix toe. "De teksten komen uit oude manuscripten. De Engelse teksten schrijven we wel zelf."

De reden van de keuze om muziek te maken die niet van deze tijd is, komt voort uit eigen interesse. "Dat is een beetje mijn ding", bekent Dirix. "Als klein kind al was ik erg geïnteresseerd in die tijd. Vooral door de mystieke sfeer die eromheen hangt."

Om echt te klinken als een band uit het verre verleden werken de muzikanten met middeleeuwse instrumenten. "Het bespelen van het instrumentarium hebben we onszelf moeten aanleren", stelt de frontvrouw van de band, die inmiddels vier jaar bij elkaar is. "Maar gelukkig zijn we bijna allemaal op het conservatorium geschoold."

Hoewel de middeleeuwen allang voorbij zijn, slaat de muziek ook in deze tijd aan, constateert Dirix. "We merken bij onze optredens dat we een heel groot publiek aanspreken. Volgens mij hebben mensen een zekere hang naar het verleden en hebben ze soms genoeg van de snelle maatschappij."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen