Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rob Lowe boekt succesje in zaak tegen nanny

Shownieuws

Rob Lowe heeft een kleine overwinning behaald in zaak tegen zijn ex-nanny. De rechter verklaarde twee van de twaalf aanklachten van de oppas niet-ontvankelijk.

Rob Lowe heeft een kleine overwinning behaald in de rechtszaak tegen een voormalige kinderoppas. De rechter verklaarde donderdag twee van de twaalf aanklachten van nanny Jessica Gibson niet-ontvankelijk, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

De twee afgewezen aanklachten gingen om overtredingen van afspraken in het arbeidscontract. De tien aanklachten wegens seksuele intimidatie bleven intact tijdens de hoorzitting.

Lowe noch Gibson was aanwezig tijdens de zitting. "Ze houdt zich koest", lichtte haar advocaat John West toe. "Dit is een traumatische ervaring voor haar, ze doet haar best om te helen."

De 44-jarige Hollywoodster en zijn vrouw Sheryl werden in april voor de rechter gesleept. Volgens de 24-jarige Gibson heeft de acteur tussen 2005 en 2007 meermaals zijn hand in haar broek gestoken en heeft hij eind vorig jaar ongevraagd in haar billen geknepen. Daarnaast zou Sheryl zich vulgair hebben gedragen tegenover de nanny van de twee zoons van het paar.

De aanklacht van de kinderoppas was een reactie op een rechtsgang van het echtpaar. De twee sleepten naast Gibson ook een ander voormalig kindermeisje en een kok voor de rechter wegens het verspreiden van 'leugens en vertrouwelijke informatie'. Ze zouden hebben geprobeerd hun baas te chanteren. Ook de tweede kinderoppas ondernam actie tegen haar voormalige baas. Ze klaagde Sheryl Lowe aan wegens seksuele intimidatie.

De volgende hoorzitting staat gepland op 10 juli.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen