Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glennis Grace schrok van eigen Nederlands geluid

Shownieuws

Het was voor Glennis Grace schrikken toen ze zichzelf voor het eerst in het Nederlands hoorde zingen. "In eerste instantie dacht ik: ah nee, dat ben ik niet!"

Het was voor Glennis Grace wel even schrikken toen ze zichzelf voor het eerst in het Nederlands hoorde zingen. "In eerste instantie dacht ik: ah nee, dat ben ik niet!" In september komt het eerste Nederlandstalige album van de oud-deelnemer aan het Eurovisie Songfestival uit. Als voorproefje verscheen vorige week maandag haar nieuwe single 'Dansen met het leven'.

Het zijn drukke tijden voor de Amsterdamse zangeres. Maar leuke drukke tijden, zegt ze tegen Novum Nieuws. "Ik heb vorige week een radiotoer langs regionale zenders gemaakt om mijn nieuwe single te promoten. Hij is daar hartstikke goed ontvangen en wordt met regelmaat gedraaid." 'Dansen met het leven' is de tweede single van het album en een vrolijk, uptempo nummer. "Het liedje is heel positief bedoeld. Het gaat over dat je niet te veel moet zeuren in het leven en vooral moet genieten."

De komende tijd wordt het niet rustiger voor Glennis, die in 1994 de Soundmixshow won. Zo vertrekt ze 23 augustus samen met Rossana Lima, Sonja Silva en Valerie Zwikker voor haar sponsor naar Mexico. "Wij zijn met z'n vieren ambassadrice voor een haarverzorgingslijn en gaan ieder jaar naar een kappersbeurs in Mexico." De 30-jarige Glennis zingt daar onder meer voor ruim vierduizend Amerikanen het Amerikaanse volkslied.

De vijfdaagse reis wordt ook een test voor de zangeres. Het is voor het eerst dat de moeder van de 2-jarige Anthony zo lang weg is van haar zoontje. "Maar ik ken mezelf. Als het me niet bevalt, dan pak ik het eerste vliegtuig terug naar Nederland."

Voorlopig staat zingen op de eerste plek in het beroepsleven van Glennis. Uitstapjes naar bijvoorbeeld de musicalwereld ziet ze niet meer zitten. "Dat halfjaar in 'The Wiz' is me erg bevallen, maar het is niet wat ik ambieer." Ook zal Glennis, die vorig jaar meedeed aan 'Sterren dansen op het ijs', niet snel in een nieuw televisieprogramma te zien zijn. "Tenzij ik gevraagd word voor Dancing with the Stars. Daar zou ik geen nee tegen zeggen."

Het nieuwe, nog titelloze, album verschijnt half september en bevat dertien nummers, waarvan Glennis er negen zelf schreef in samenwerking met Evert Abbing. Het was voor het eerst dat ze zelf teksten schreef. En dat was een heel nieuwe ervaring, stelt ze. "Maar nu wil ik niets anders meer."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen