Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beautycoach Thijs Willekes haat french manicure

Shownieuws

Visagist Thijs Willekes heeft een afkeer van de eens modieuze french manicure. "Met zo'n hele witte rand en dan ook nog eens vierkant gevijld."

Visagist Thijs Willekes heeft een ruime opvatting over mode en beauty. "Als je belichaamt wat je aanhebt, staat het je altijd goed, of het nu mode is of niet", stelt hij. Sommige dingen gaan echter ook Willekes te ver. "Het allerlelijkste dat vrouwen kunnen doen, is een french manicure met zo'n heel witte rand en dan ook nog eens vierkant gevijld."

Ook qua kleding ergert hij zich zo nu en dan aan wat hij op straat voorbij ziet komen. "Wat misschien wel verboden moet worden zijn te lage broeken, waar je hele ranzige strings en slips onderuit ziet steken", stelt Willekes, bekend als beautycoach uit Holland's Next Top Model. "Ik stel voor: boxershorts, ook voor vrouwen."

Volgens Willekes zal de kleur donkerblauw deze winter het straatbeeld beheersen. "Daar ben ik wel een voorstander van." Verder zijn accessoires verplichte kost. "We begonnen in Nederland een beetje met de schoen, die wat belangrijker werd", legt hij uit. "Toen kwam de tas. Ik denk dat we dat nu gaan uitbreiden naar handschoenen en eventueel hoofddeksels: petjes, hoedjes, mutsjes. Dan bedoel ik niet zulke gebreide wollen mutsen, maar iets eleganter."

Hoewel hij dagelijks in de weer is met beauty en mode, is het ook voor Willekes soms lastig om hoogte te krijgen van de dominante trends. "Ik ben een beetje de weg kwijt als het gaat om wat echt mode is. Je ziet alles. Je ziet smalle broekjes, je ziet kleur, je ziet print, je ziet egaal, je ziet grijs, zwart en bruin."

De al jaren alomtegenwoordige Uggs mogen van Willekes ook deze winter weer uit de kast worden gehaald. "Ik vind dat Uggs prima kunnen, want we leven in een tijdperk waarin mode iets is wat jij zelf bepaalt. Het allerbelangrijkste van mode is de uitspraak 'you have to own it'. Als jij Uggs draagt omdat je ervan houdt en omdat het bij jou staat, staan ze je prachtig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen