Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Theater Terra past musical aan voor Iran

Shownieuws

Theater Terra past de musical 'Kikker' aan voor een poppenfestival in het Iraanse Teheran. Actrice Marie-Claire Witlox zal de voorstelling gesluierd spelen.

Theater Terra past de musical 'Kikker' aan voor het Tehran International Puppet Theatre volgende maand. Dat heeft het Nederlandse jeugdtheatergezelschap dinsdag bekendgemaakt. Op 14 en 15 augustus speelt Terra de voorstelling in Iran.

De enige vrouwelijke poppenspeler van het gezelschap, Marie-Claire Witlox, zal de voorstellingen gesluierd spelen. Ook is het nog onzeker of het personage Varkentje zal worden opgevoerd in de musical, omdat dat dier onrein is volgens de islam.

Een woordvoerder van het gezelschap vertelt dat ter plekke wordt bekeken of Varkentje bij de voorstelling wordt betrokken. "We nemen de pop wel mee en peilen dan de reacties", vertelt ze. "Ze weten daar ook nog helemaal niet hoe de voorstelling en de poppen eruitzien dus we wachten even af hoe er gereageerd wordt."

De musical 'Kikker' toerde van 2002 tot 2005 door Nederland en Vlaanderen. In 2004 deed de voorstelling ook enkele plaatsen in de Verenigde Staten aan en was onder meer te zien op Broadway in New York. De musical is gebaseerd op de kinderboeken van Max Velthuijs over Kikker en zijn vriendjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen