Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Little Britain-ster verlost van stalker

Shownieuws

Little Britain-acteur David Walliams heeft voorlopig geen last van zijn stalker. De vrouw is door een rechter in een psychiatrische inrichting geplaatst.

David Walliams heeft voorlopig geen last van zijn stalker. De 29-jarige vrouw, die de Little Britain-acteur al vier jaar lastigviel, is door een Britse rechter in een psychiatrische inrichting geplaatst. Dat meldt BBC News. Sarah Bartholomew had toegegeven de 36-jarige komiek duizenden e-mails, brieven en cadeaus te hebben gestuurd.

Bartholomew moet in de inrichting blijven totdat ze geen gevaar meer vormt voor zichzelf en anderen, bepaalde de rechter. Die legde de vrouw, die last zou hebben van waanideeën, ook een contactverbod op. Bartholomew is volgens de rechter 'een zielig, maar niet hopeloos geval'.

De voormalige dierenarts raakte geobsedeerd door Walliams nadat ze hem vier jaar geleden ontmoette. Ze spendeerde duizenden euro's aan haar idool terwijl hij door Groot Brittannië toerde. In een brief aan het agentschap van de komiek liet ze weten dat ze zijn 'perfecte, ontblote huid' wilde strelen. "Ik wil dat David zich goed realiseert dat niemand ooit nog aan hem mag zitten", voegde ze daaraan toe.

Walliams is de afgelopen tijd voornamelijk in de Verenigde Staten geweest voor opnamen van Little Britain USA. Samen met zijn collega Matt Lucas persifleert hij in de serie minderheden als homo's, travestieten en mensen met overgewicht. Dit najaar is de Amerikaanse versie, die is geregisseerd door David Schwimmer, te zien op de BBC en de Amerikaanse betaalzender HBO.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen