Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse film 'Atlantis' in première in Spanje

Shownieuws

De Nederlandse speelfilm 'Atlantis' beleeft zijn wereldpremière op het filmfestival van San Sebastian. Dat vindt plaats van 18 tot en met 27 september.

De Nederlandse speelfilm 'Atlantis' beleeft volgende maand zijn wereldpremière op het filmfestival van San Sebastian in Spanje. Dat heeft producent Waterland Film maandag bekendgemaakt.

Producenten Wilant Boekelman en Jan van der Zanden zijn trots op de selectie van 'Atlantis' voor het Spaanse filmfestival. "Acht jaar lang is met veel zorgvuldigheid gewerkt aan de ontwikkeling van dit project", vertelt het duo. "Deze selectie is een honorering van die inzet en een bekroning van het talent van regisseur Digna Sinke."

'Atlantis' gaat over de verlegen 13-jarige Xenia, die zich niet thuis voelt in de 'overgereguleerde maatschappij'. Op zoek naar een eigen plek ontdekt ze een eiland waar tijd niet lijkt te bestaan. Daar vindt ze de sleutel voor haar toekomst. Debutante Pitou Nicolaes speelt de hoofdrol. Ook Annemarie Prins en Cas Enklaar spelen in de film van Sinke, die eerder onder meer tekende voor de regie van 'Belle van Zuylen'.

Het filmfestival van San Sebastian vindt plaats van 18 tot en met 27 september. Volgend voorjaar komt 'Atlantis' in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen