Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oeuvreprijs voor Anneke Grönloh

Shownieuws

Anneke Grönloh ontvangt volgende week zondag een oeuvreprijs tijdens het Eindhovense festival Brandend Zand. Ze scoorde hits als 'Brandend zand' en 'Soerabaja'.

Anneke Grönloh krijgt volgende week zondag een prijs voor haar oeuvre tijdens het jaarlijkse nazomerfestival Brandend Zand in Eindhoven. In de jaren zestig scoorde de zangeres hits als 'Brandend zand' en 'Soerabaja'. Grönloh wist wereldwijd meer dan dertig miljoen platen te verkopen en is daarmee nog altijd de bestverkochte Nederlandse artiest ooit.

Het is de eerste keer dat de Brandend Zand-oeuvreprijs wordt uitgereikt. De prijs is bestemd voor artiesten die binding hebben met de regio Eindhoven. Daarnaast moet de artiest succesvol zijn en jong talent aanmoedigen in zijn of haar voetsporen te treden. Grönloh begon haar carrière in Eindhoven met de band The Rockets van Peter Koelewijn.

In september maakt de 66-jarige Grönloh haar debuut op het witte doek. De zangeres speelt een rol in 'Ver van familie', een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Marion Bloem. In de film zijn ook Terence Schreurs en Katja Schuurman te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen