Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Platendeal voor jonge zanger Jordy van Loon

Shownieuws

Jordy van Loon heeft een deal binnengesleept bij het kleine platenlabel Jaz Music. De 15-jarige zanger werd dit jaar ontdekt in de show van Paul de Leeuw.

Jordy van Loon heeft een deal binnengesleept bij het kleine platenlabel Jaz Music, dat eerder werkte met sterren als Bonnie St Claire en Ronnie Tober. De 15-jarige volkszanger werd eerder dit jaar ontdekt in de show van Paul de Leeuw en daarna benaderd door zes platenmaatschappijen die hem een contract aanboden, vertelt hij.

Volgens Van Loon was het na één gesprek met platendirecteur Jan Zwarteveen 'meteen raak'. "Jan had de uitzending van Paul de Leeuw gezien vanuit zijn huis in Frankrijk en gaf meteen iemand in Nederland de opdracht om uit te zoeken hoe hij in contact met mij kon komen", stelt hij. "Als je zo veel moeite doet, zegt dat natuurlijk al genoeg", verklaart Jordy zijn keuze voor het label.

Het zingen is Jordy niet met de paplepel ingegoten. "Mijn moeder kan best aardig zingen, maar van mijn vader heb ik het zingen zeker niet, die zingt vals", vertelt hij lachend. "Mijn zusje Laura van 7 kan ook wel zingen. Tijdens het zingen in de studio was zij erbij. Ik zong toen te laag. Zij zong mee en zong het wel goed."

Als zijn eerste single uit is, wil Jordy hem aanbieden aan zijn grote idool Frans Bauer. Twee jaar geleden wist hij hem al te overtuigen van zijn zangtalent. Jordy won destijds een wedstrijd bij RTV West door op een opvallende manier het antwoordapparaat in te zingen van Frans. Als prijs mocht hij op de radio zingen met de bekende volkszanger en werd hij door Bauer uitgenodigd voor een concert.

Frans deed persoonlijk ook nog een aantal beloften aan de toen 13-jarige Jordy, maar die kwam hij volgens de jonge zanger niet na. "Hij had beloofd dat ik met hem mocht eten en zijn kleedkamer mocht zien na afloop van het concert, maar ik heb hem maar vijf minuten gezien en toen was hij alweer weg. Zijn management zei dat Frans te druk was. Hij wordt gewoon geleefd", roept Jordy wijs. "Ik vond het wel een beetje jammer, maar ik was natuurlijk blij dat ik bij zijn concert aanwezig mocht zijn."

De eerste single van Jordy, 'Als het zomer wordt', verschijnt maandag met als tweede nummer een nieuwe versie van de klassieker 'Het dorp' van Wim Sonneveld. Dat lied zong hij tijdens zijn optreden in april bij Mooi! Weer de Leeuw.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen