Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-leden The Doors mogen bandnaam niet voeren

Shownieuws

Toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robby Krieger van The Doors mogen de naam en het logo van de voormalige band niet gebruiken. Ze moeten miljoenen betalen.

(Novum/AP) - Toetsenist Ray Manzarek en gitarist Robby Krieger van The Doors mogen de naam en het logo van de voormalige band niet gebruiken. De hoogste rechter in Californië heeft geweigerd een gerechtelijke uitspraak uit 2005 terug te draaien.

Manzarek en Krieger moeten volgens dat vonnis meer dan 3,3 miljoen euro betalen aan oud-drummer John Densmore, de erfgenamen van de in 1971 overleden Doors-zanger Jim Morrison en erfgenamen van zijn in 1974 overleden vriendin Pamela Courson. Nu het hooggerechtshof de zaak niet in behandeling neemt, lijkt het onvermijdelijk dat het geld moet worden overgemaakt.

De oud-leden van de band gebruikten de naam en het logo vijf jaar geleden tijdens een concerttoer. Densmore heeft geen problemen met het feit dat zijn oud-bandleden liedjes van The Doors spelen en zingen, zolang ze zich maar niet The Doors noemen en het logo van de band niet gebruiken.

Densmore (63) klaagde Manzarek (69) en Krieger (62) aan toen zij door Amerika gingen toeren met voormalig The Cult-zanger Ian Astbury, onder de naam The Doors of the 21st Century. In 2005 besliste een rechtbank dat het duo de naam niet meer mocht voeren. De twee treden tegenwoordig op onder de naam Riders On The Storm, naar een hit van The Doors.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen