Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Avril Lavigne mag toch optreden in Maleisië

Shownieuws

Het concert van Avril Lavigne in Maleisië gaat toch door. Eerder werd het concert in geannuleerd omdat autoriteiten de show als 'te sexy' bestempelden.

(Novum/AP) - Het concert van Avril Lavigne in Maleisië gaat toch door. Eerder werd het concert in Kuala Lumpur, dat volgende week zaterdag plaatsvindt, geannuleerd omdat autoriteiten de show van de Canadese popster als 'te sexy' bestempelden.

Een woordvoerder van het Maleisische ministerie van kunst, cultuur en erfgoed liet weten dat de autoriteiten na gesprekken met de organisator hebben besloten het concert door te laten gaan. Een precieze reden voor de ommezwaai is onduidelijk, maar de woordvoerder liet weten dat volgens de organisatie van het concert al duizenden kaarten zijn verkocht en dat het annuleren van de show het toerisme schade kan toebrengen.

Maleisië heeft strenge regels voor artiesten die in het islamitische land optreden. Zo wordt van artiesten verlangd dat ze geen kleding dragen met obscene of drugsgerelateerde afbeeldingen. Daarnaast moeten de sterren van borst tot knieën bedekt zijn. Op het podium is het verboden te springen, schreeuwen, knuffelen en zoenen.

De 23-jarige Lavigne, bekend van hits als 'Complicated' en 'Girlfriend', is niet de eerste artiest die het aan de stok krijgt met de Maleisische autoriteiten. Eerder verplaatste Beyoncé haar show naar Indonesië en besloot Christina Aguilera het land over te slaan nadat hun shows als te sexy werden bestempeld.

Gwen Stefani trad wel op, maar paste haar kleding aan. De organisator van een concert van de Amerikaanse Pussycat Dolls kreeg twee jaar geleden een boete van ruim 2800 euro toen de meidengroep tijdens een concert fatsoensregels zou hebben overtreden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen