Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aftellen begint voor wereldtournee Madonna

Shownieuws

In Cardiff worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het optreden van Madonna. Zaterdag begint de 50-jarige zangeres haar nieuwe wereldtoer in de stad.

In de Welshe hoofdstad Cardiff worden de laatste voorbereidingen getroffen voor het optreden van Madonna dat daar zaterdag plaatsvindt in het Millennium Stadium. Al wekenlang wordt geëxperimenteerd met de belichting en het decor, zo meldt BBC News. Maar liefst 250 crewleden werken aan het eerste concert van de nieuwe wereldtoer van de 50-jarige zangeres.

Het concert in Cardiff is geheel uitverkocht, in tegenstelling tot het Nederlandse optreden dat op 2 september plaatsvindt. Voor het concert in de Amsterdamse Arena zijn nog altijd kaarten beschikbaar, bevestigde Mojo vrijdag. Om hoeveel plaatsbewijzen het gaat, kon de concertorganisator niet zeggen. Eind juni, een maand nadat de kaartverkoop voor het concert van start ging, resteerden nog drieduizend kaarten.

Veertigduizend mensen zien zaterdag in Cardiff hoe Madonna maar liefst acht keer van outfit wisselt. De zangeres neemt vijf assistenten mee op haar 'Sticky & sweet'-toer om haar te helpen met haar garderobe. De verschillende creaties zijn ontworpen door in totaal 36 ontwerpers, onder wie Riccardo Tisci van het Franse modehuis Givenchy.

Madonna wordt tijdens haar 49 concerten in Europa en Noord- en Zuid-Amerika op het podium vergezeld door zestien dansers en een twaalfkoppige band. Het gehele ensemble heeft meer dan 650 uur gerepeteerd voor de twee uur durende show. In de vier thematische hoofdstukken waaruit het optreden bestaat, passeren onder meer Roemeense volksmuziek, gangsta rap en discomuziek uit de jaren tachtig de revue.

Nadat Madonna het spits heeft afgebeten in Cardiff, doet ze nog steden aan als Berlijn, Londen en Wenen. Na het laatste Europese concert, dat op 27 september plaatsvindt in Athene, reist de zangeres af naar de Verenigde Staten, waar ze tot en met eind november optreedt in onder meer New York, Chicago en Los Angeles. In december geeft ze ten slotte drie concerten in Zuid-Amerika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen