Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Metallica wint Britse rockprijs

Shownieuws

Metallica heeft de Inspiration Award binnengesleept bij het prijzenfestijn van het Britse rocktijdschrift Kerrang. 30 Seconds to Mars won twee prijzen.

Metallica heeft donderdagavond de Inspiration Award binnengesleept bij het jaarlijkse prijzenfestijn van het Britse rocktijdschrift Kerrang. Hiermee werd de Amerikaanse band bestempeld tot inspiratiebron voor veel andere artiesten in de rockwereld. De band van acteur Jared Leto, 30 Seconds to Mars, ging in Londen naar huis met de meeste Kerrang Awards. De Amerikanen namen prijzen in ontvangst voor beste single en beste internationale band.

Tijdens het uitreiken van de prijs kreeg Metallica een staande ovatie, meldt BBC News. "We zijn iedereen heel erg dankbaar voor de liefde die we om ons heen voelen", sprak zanger James Hetfield het publiek toe. "Heavy metal komt weer tot leven. Bedankt voor de steun."

Andere winnaars tijdens de awardshow waren Def Leppard, Machine Head en Slipknot. De presentatie was in handen van Anthrax-gitarist Scott Ian. Rage against the Machine werd toegevoegd aan de Hall of Fame van het prijzengala. De band mag zich scharen tussen artiesten als The Clash, Public Enemy en Bob Dylan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen