Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Desperate Housewives reiken Emmy uit

Shownieuws

De 'Desperate Housewives' zijn niet genomineerd voor een Emmy, maar zijn toch aanwezig tijdens de uitreiking. De actrices reiken gezamenlijk een award uit.

(Novum/AP) - De 'Desperate Housewives' zijn niet genomineerd voor een Emmy Award, maar zijn toch aanwezig tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Amerikaanse tv-prijzen. Hoofdrolspeelsters Marcia Cross, Dana Delany, Teri Hatcher, Felicity Huffman, Eva Longoria en Nicollette Sheridan reiken op 21 september gezamenlijk een Emmy Award uit. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Andere acteurs die collega's met een Emmy verblijden zijn onder anderen Hugh Laurie van de ziekenhuisserie House en Julia Louis-Dreyfus uit Seinfeld en 'The new adventures of old Christine'. Tina Fey van 30 Rock en Amy Poehler van Saturday Night Live reiken gezamenlijk een beeldje uit.

Desperate Housewives viel in voorgaande jaren regelmatig in de prijzen. Zo sleepte de show over een groepje huisvrouwen in een Amerikaanse buitenwijk awards in de wacht voor beste regie. Huffman won drie jaar geleden een Emmy voor haar rol als Lynette. Nu zijn twee actrices genomineerd die een gastrol hebben gespeeld in de show en maakt de serie kans op prijzen voor beste kostuums en beste kapsels.

Dit jaar strijden series als Entourage, The Office en 'Two and a half men' om een Emmy voor beste komedieserie. Onder meer Lost, House en Damages maken kans op een beeldje voor beste dramaserie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen