Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yvon Jaspers houdt tv-tranen niet in

Shownieuws

Voor het derde seizoen van Over Mijn Lijk zal Yvon Jaspers geen poging doen haar emoties te beteugelen. "Het wordt voor mij geen wedstrijd emoties inhouden".

Voor het derde seizoen van Over Mijn Lijk zal Yvon Jaspers geen poging doen haar gevoelens te beteugelen. "Het wordt voor mij geen wedstrijd emoties inhouden", vertelde ze donderdag in Baarn na de najaarspresentatie van de Nederlandse Publieke Omroep. "Je moet het doen zoals je bent. Ik denk dat het mij ook heel erg gaat raken en volgens mij moet je daar ook niet bang voor zijn."

Jaspers neemt de presentatie van het BNN-programma dat ongeneeslijk zieke jongeren volgt over van Patrick Lodiers. De opnamen van de nieuwe reeks gaan volgende maand van start en nemen zo'n anderhalf jaar in beslag. Het derde seizoen van Over Mijn Lijk komt in 2010 op de buis.

De 35-jarige presentatrice werd van begin af aan gegrepen door het programma, dat in 2006 van start ging. "Ik heb alles gezien. Als het afgelopen was, ging ik Patrick bellen om te vragen hoe het nu ging", beweerde ze. "Toen ik hoorde dat hij het niet meer wilde, dacht ik: ja, ik wil dat heel graag overnemen."

Na drie seizoenen van de zeer succesvolle datingshow Boer Zoekt Vrouw komt het programma als een welkome afwisseling. "Na Boer Zoekt Vrouw moet je je wel even achter de oren krabben", legde ze uit. "Je moet nadenken over wat daarna komt. Toen ben ik heel erg bij mijzelf te rade gegaan".

Vanaf 18 september is Jaspers bij de KRO te zien met de realityshow Yvon in de Buurt, die ze gedeeltelijk zelf heeft ontwikkeld. Voor elke aflevering van het nieuwe programma, dat te zien is op Nederland 1, neemt ze een kijkje in een andere buurt in Nederland. "Eigenlijk is het idee dat achter elke voordeur een heel mooi verhaal zit", vertelde Jaspers. "We willen Nederland laten zien, maar dan op micro-, micro-, microniveau."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen