Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter in Londen aangekomen

Shownieuws

Gary Glitter is op een vliegveld in Londen verwelkomd door de politie en een horde fotografen. De rocker zat in Vietnam een celstraf uit wegens kindermisbruik.

(Novum/AP) - Gary Glitter is vrijdagochtend op een vliegveld in Londen verwelkomd door de politie en een horde fotografen. De Britse rocker, die in Vietnam een celstraf uitzat wegens kindermisbruik, vloog donderdag terug naar zijn vaderland. Twee dagen lang heeft hij rondgezworven, sinds hij dinsdag werd vrijgelaten. De autoriteiten in Thailand en Hongkong weigerden hem de toegang.

De 64-jarige muzikant, die eigenlijk Paul Francis Gadd heet, landde in de vroege ochtend op Heathrow Airport. Verwacht wordt dat zijn naam terechtkomt op een lijst met namen van mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele misdrijven. Glitter zat in Vietnam ruim tweeënhalf jaar in de cel wegens het misbruiken van twee minderjarige meisjes.

In 1997 werd de zanger voor het eerst in verband gebracht met pedofilie. Op zijn computer werden toen duizenden compromitterende foto's ontdekt. Twee jaar later werd hij veroordeeld door een Britse rechter wegens het bezit van kinderporno en zat hij de helft uit van een celstraf van vier maanden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen