Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse documentaire opent filmfestival

Shownieuws

De nieuwe documentaire van de filmmaakster Heddy Honigmann beleeft zijn première op het filmfestival van San Sebastian.Dat vindt plaats van 18 tot 27 september.

De nieuwe documentaire van de Nederlandse filmmaakster Heddy Honigmann beleeft zijn première op het filmfestival van San Sebastian. De productie, met de titel 'El Olvido', is de openingsfilm van Horizontes Latinos. Dat heeft producent Cobos Films donderdag bekendgemaakt. Het festival biedt enkel podium aan documentaires die in Latijns-Amerika zijn gemaakt.

Honigmann, die in Peru geboren is, verliet in 1971 haar geboorteland en ging studeren in Rome. Niet veel later verhuisde Honigmann naar Nederland waar ze in 1978 de Nederlandse nationaliteit kreeg. In 'El Olvido' geeft de documentairemaakster het straatleven in haar geboorteland Peru weer.

Tijdens de 56e editie van het filmfestival van San Sebastian, dat plaatsvindt van 18 tot en met 27 september in de Spaanse plaats, maken veertien films kans op de Horizontes Latino award. De winnaar van de filmcompetitie ontvangt 35 duizend euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen