Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VN-film naar festival Rome

Shownieuws

Een door de Verenigde Naties gefinancierde film over armoede beleeft in oktober zijn première tijdens het festival van Rome. Acht regisseurs werkten eraan mee.

(Novum/AP) - Een door de Verenigde Naties gefinancierde film over armoede beleeft in oktober zijn première tijdens het filmfestival van Rome. Acht regisseurs, onder wie Jane Campion, Wim Wenders en Gus van Sant, werkten mee aan de acht delen tellende film. De film, die treffend genoeg '8' is gedoopt, moet op de derde editie van het festival aandacht vragen voor de armoede in de wereld.

Een andere film die in Rome zijn opwachting maakt is 'The Duchess'. Daarin vertolkt Keira Knightley de rol van de excentrieke hertogin van Devonshire, een achttiende-eeuwse voorouder van prinses Diana. Tevens wordt verwacht dat Al Pacino op het festival aanwezig is om een ereprijs in ontvangst te nemen. Deze award werd tijdens voorgaande edities uitgereikt aan Sean Connery en Sophia Loren.

Het festival vindt plaats van 22 tot en met 31 oktober. In diverse theaters in de Italiaanse hoofdstad zijn tientallen films uit verschillende landen te bekijken. Het complete programma is nog niet bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen