Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frits Spits krijgt Marconi Award

Shownieuws

Frits Spits krijgt een Marconi Award voor zijn gehele oeuvre. Dat heeft Broadcast Press bekendgemaakt. De prijs wordt op 4 september uitgereikt.

Frits Spits krijgt een Marconi Award voor zijn gehele oeuvre. Dat heeft initiatiefnemer Broadcast Press donderdag bekendgemaakt. De 60-jarige discjockey, die het programma Tijd voor Twee op Radio 2 presenteert, wordt geprezen als 'een bevlogen en betrokken radioman pur sang, die door de jaren heen nog steeds eigentijdse radio maakt'.

Eerder sleepten Ferry Maat, Wessel van Diepen en Rob Stenders de jaarlijkse radiovakprijs van het omroepvakblad Broadcast Press in de wacht. Spits neemt zijn award op 4 september in ontvangst tijdens het Nationaal Radiocongres in theater Spant in Bussum.

Eind jaren zeventig vergaarde Spits bekendheid met het radioprogramma De Avondspits. Ook was hij op televisie te zien in Ook Dat Nog en De Grootste Nederlander. In januari werd Spits geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor zijn uitzonderlijke prestaties als radiovakman en de wijze waarop hij zich heeft ingezet voor goed en creatief gebruik van de Nederlandse taal. Ook sleepte hij dit jaar de Radio 2 Zendtijd Prijs in de wacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen