Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hongkong weert Gary Glitter

Shownieuws

China heeft Gary Glitter de toegang tot Hongkong ontzegd. Dat heeft een Britse diplomaat woensdag gezegd. Glitter is net vrij uit een Vietnamese gevangenis.

(Novum/AP) - China heeft Gary Glitter de toegang tot Hongkong ontzegd. Dat heeft een Britse diplomaat woensdag gezegd. De 64-jarige voormalige Britse glamrocker is net vrijgelaten uit een Vietnamese gevangenis, waar hij bijna drie jaar vastzat voor het misbruik van minderjarige meisjes.

Dinsdagnacht vloog Glitter, die eigenlijk Paul Francis Gadd heet, vanuit Ho Chi Minh Stad in Vietnam naar Bangkok. Maar Thailand kwam hij ook al niet in. Thaise immigratiewetten kunnen mensen die veroordeeld zijn wegens kindermisbruik de toegang tot het land ontzeggen.

Omdat Glitter weigerde terug te keren naar Engeland, vloog hij met een nachtvlucht van Thai Airways naar Hongkong. In een oud interview had hij verklaard daar zijn zangcarrière te willen oppakken. De Chinese autoriteiten weigerden hem echter de toegang. Het is onduidelijk wat Glitter nu gaat doen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen