Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Weisz voltooit joodse filmtrilogie

Shownieuws

Frans Weisz begint deze maand aan het voltooien van de trilogie waaruit verder zijn films 'Leedvermaak' en 'Qui vive' bestaan. Deel drie gaat 'Happy end' heten.

Frans Weisz begint nog deze maand aan het voltooien van de trilogie waaruit verder zijn films 'Leedvermaak' en 'Qui vive' bestaan. Deel drie gaat 'Happy end' heten. De 70-jarige regisseur begon zijn drieluik over het wel en wee van een joodse familie in 1989. "Het is voor mij meer dan een film", licht hij toe. "Het is het leven zelf."

Het tweede deel 'Qui Vive' verscheen zeven jaar geleden. In 'Happy end', waarvan de opnamen eind deze maand beginnen, wordt ten opzichte van deel twee een sprong van achttien jaar gemaakt. Isaac, die in 'Qui vive' werd geboren, viert in het vervolg zijn achttiende verjaardag.

Centraal staat weer een joodse familie die het moeilijk heeft met het verwerken van gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. De cast bestaat net als in de vorige twee delen uit onder anderen Pierre Bokma, Kitty Courbois en Catherine ten Bruggencate. Judith Herzberg tekent weer voor het scenario. De film wordt volgend voorjaar in de Nederlandse bioscopen verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen