Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter vast op Thais vliegveld

Shownieuws

Gary Glitter heeft het in Bangkok vertikt om op het vliegtuig naar Londen te stappen. De glamrocker deed dat nadat hem de toegang tot Thailand was geweigerd.

(Novum/AP) - Gary Glitter heeft het woensdag in de Thaise hoofdstad Bangkok vertikt om op het vliegtuig naar Londen te stappen. De Britse glamrocker deed dat nadat hem de toegang tot Thailand was geweigerd, zegt het hoofd van de immigratiedienst. Volgens Thaise wetten mogen veroordeelden voor kindermisbruik uit het land worden geweerd.

De 64-jarige Glitter verliet dinsdag de gevangenis in Vietnam, waar hij bijna drie jaar vastzat voor het misbruik van minderjarige meisjes. Met een ticket naar Londen op zak werd hij geëscorteerd naar het vliegveld. Toen hij in Bangkok moest overstappen, weigerde Glitter mee te werken. Hij bleef klagend over oorpijn zitten in een wachtruimte. Na een bezoek aan de dokter werd hij teruggebracht naar de wachtruimte.

Vliegveldmedewerkers proberen Glitter alsnog te overtuigen het vliegtuig te nemen, zegt een politiechef. Als de zanger blijft weigeren, kan hij worden vastgezet in de gevangenis.

De zanger gaf eerder al aan dat hij niet van plan is zich te vestigen in Engeland, waar hij twee maanden in de cel zat voor het bezit van kinderporno in 1999. Hij zou erover denken in Singapore of Hongkong te gaan wonen. Ook overweegt hij naar verluidt zijn zangcarrière nieuw leven in te blazen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen