Kies je favoriete radiostation

Dossiers

50 Cent is best verdienende rapper

Shownieuws

50 Cent heeft in een jaar tijd naar schatting ruim honderd miljoen euro verdiend. Daarmee is hij de best verdienende Amerikaanse rapper, zo schrijft Forbes.

50 Cent heeft in een jaar tijd naar schatting ruim honderd miljoen euro verdiend. Daarmee is hij de best verdienende Amerikaanse rapper, zo schrijft Forbes. Jay-Z, die vorig jaar de lijst van het Amerikaanse zakenblad aanvoerde, staat op de tweede plaats met 55 miljoen euro. Sean 'Diddy' Combs is derde met 23 miljoen euro.

Curtis Jackson, zoals 50 Cent eigenlijk heet, verdiende de afgelopen twaalf maanden alleen al 67 miljoen euro met de verkoop aan Coca Cola van zijn aandeel in een bedrijf dat vitaminedrankjes maakt. Daarnaast komt er geld in het laatje dankzij zijn platina album 'Curtis', dat vorig jaar verscheen. Verder verdiende hij aan zijn platenlabel, kledinglijn en videospelletjes, die hij aan de man brengt onder de gezamenlijke noemer G-Unit.

In de top twintig staan ook hiphoppers als Kanye West, Timbaland, Pharrell Williams en Snoop Dogg. Dr. Dre wist de negende plaats te bemachtigen, ook al heeft hij al jaren geen hit meer gehad. De rapper haalde tien miljoen euro binnen aan royalties.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen