Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 1 krijgt dagelijkse nieuwsquiz

Shownieuws

De jaarlijkse Nationale Nieuwsquiz van de NCRV wordt vanaf 25 augustus ook op alle werkdagen gespeeld op Radio 1. Luisteraars kunnen het tegen elkaar opnemen.

De jaarlijkse Nationale Nieuwsquiz van de NCRV krijgt een dagelijkse variant op de radio. Vanaf 25 augustus kunnen luisteraars het op elke werkdag tegen elkaar opnemen in een onderdeel van het nieuwe Radio 1-programma Lunch! Dat programma, dat wordt uitgezonden tijdens de huidige zendtijd van het Radio 1-Journaal, moet volgens programmasamensteller Jaap Friso op een 'leuke en luchtige' manier achtergronden bij het nieuws geven.

Twee luisteraars die zich kunnen opgeven binden in de quiz de strijd aan. Ze krijgen in de eerste ronde 'pittige' vragen voorgeschoteld over het nieuws. De winnaar kan in de tweede ronde een geldprijs binnenslepen door in negentig seconden zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. "Het zijn allemaal nog voorlopige plannen, maar zo zou iemand per dag honderd euro kunnen winnen." De winnaar mag maximaal vier keer terugkomen.

Het Radio 1-journaal zelf wordt flink ingekort. Nu duurt het nog van 12.00 tot 13.00 uur, in de nieuwe opzet wordt dat om zowel 12.00 uur als een uur later twee keer een kwartier. Lunch! wordt daartussen uitgezonden. Ook wordt vooruitgeblikt op Stand.nl, dat met een kwartier is ingekort en van 13.15 tot 13.30 uur duurt. Zowel Lunch! als Stand.nl wordt gepresenteerd door Ghislaine Plag.

Friso benadrukt dat Lunch! geen tijd heeft weggekaapt van het Radio 1-Journaal. "We vonden sowieso dat het journaal korter en krachtiger moest."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen