Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tassenontwerper Munie hoopt Beatrix te strikken

Shownieuws

Tassenontwerper Omar Munie zou de leden van het Koninklijk Huis met een van zijn creaties zien lopen. "Het liefst Beatrix of prinses Máxima", zegt hij.

De jonge tassenontwerper Omar Munie zou graag de leden van het Koninklijk Huis met een van zijn creaties over de schouder zien lopen. "Het liefst Beatrix of prinses Máxima", zegt de ambitieuze ontwerper, die bekendstaat om zijn gewaagde ontwerpen, kleurrijke designs en het gebruik van verfijnd materiaal.

Verschillende bekende Nederlanders dragen al tassen van de ontwerper. Op zijn site pronken onder anderen Micky Hoogendijk en Jasmine Sendar met een tas aan hun arm. Behalve leden van het Koninklijk Huis hoopt hij politici te strikken. "Femke Halsema bijvoorbeeld. Dat lijkt me wel heel erg leuk."

De nieuwste collectie van de tassenontwerper, die deze zomer is uitgekomen, wordt gekenmerkt door een uitbundige mix van leer met exotische, bloemige Franse stoffen. Het materiaal is van het fijnste runder-, lams- of geitenleer. Munie probeert ervoor te zorgen dat de tassen ook praktisch zijn.

De ultieme tassendraagster is voor de 22-jarige ontwerper 'een knappe verschijning die van mooie dingen houdt'. "Een carrièrevrouw die het aandurft om met mooie dingen te lopen", verduidelijkt Munie, die vorig jaar zijn modeopleiding in Den Haag afrondde en daarbij werd uitgeroepen tot 'uitblinker van het jaar'. Daarnaast benoemde staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt hem tot een inspirerend voorbeeld voor mbo-scholieren.

Ook in Parijs, Dubai en Lech zijn de tassen van de Nederlandse ontwerper te koop. Vorig jaar lagen Munies ontwerpen al in de schappen bij warenhuis Macy's in New York, de stad waar hij het hoopt te gaan maken. Nu is Munie naar eigen zeggen dicht bij een deal met het gerenommeerde New Yorkse warenhuis Bergdorf Goodmann.

Ondanks zijn grote ambities zegt Munie eerder nooit het idee te hebben gehad dat hij het als tassenontwerper 'helemaal ging maken'. "Ik merk wel dat het steeds beter gaat, maar dat heb ik gewoon te danken aan het feit dat ik het met heel veel plezier doe. Ik word er heel blij van als ik merk dat iemand mijn tassen waardeert."

Dat de ontwerper op zijn 22e al succesvol is, dankt hij aan zijn doorzettingsvermogen, denkt hij. "Bovendien houd ik constant vertrouwen in het product en in mezelf."

Naar zijn geboorteland Somalië, dat hij op 9-jarige leeftijd met zijn zus en broertjes ontvluchtte vanwege de burgeroorlog, wil hij nooit meer terug. "Waarschijnlijk vond ik het daarom zo belangrijk om een goede toekomst in Nederland te creëren."

Iedere tas die Munie maakt, heeft maar 24 dubbelgangers. "Die exclusiviteit maakt het verschil met andere merken", vindt de ontwerper. Voor klanten die dit nog niet exclusief genoeg vinden, houdt de tassenontwerper workshops. Vrouwen kiezen dan zelf kleur, patroon, rits en sluiting uit en krijgen het eindresultaat drie weken later opgestuurd.

Vanaf september zijn de tassen van Omar te koop in Meddens, gevestigd in Den Haag, Rotterdam en Leidschendam. Al langer wordt de nieuwe collectie tassen onder meer verkocht bij Maison de Bonneterie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen