Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Idol Neil trots op single met Fluitsma en Van Tijn

Shownieuws

Idols-kandidaat Neil Hendriks is er trots op dat hij voor zijn eerste single samenwerkte met Fluitsma en Van Tijn. 'Het voelt als lente' komt 1 augustus uit.

Idols-kandidaat Neil Hendriks is er trots op dat hij voor zijn eerste single samenwerkte met het bekende schrijversduo Fluitsma en Van Tijn, zo heeft de 18-jarige zanger laten weten. 'Het voelt als lente' komt op 1 augustus uit.

Van Tijn, die ook in de jury van Idols zat, benaderde Neil voor het nummer. "Ik hoorde dat Erik van Tijn een nummer met me wilde opnemen. Dat was geweldig nieuws." De zanger vertelt dat de samenwerking met het producersduo, dat in 1996 een nummer 1-hit scoorde met het lied 'Vijftien miljoen mensen', heel goed is verlopen. "Ik heb de vrijheid gekregen om mijn eigen draai aan het nummer te geven. Het is belangrijk dat een nummer bij je past."

Over de toekomst is de 18-jarige optimistisch: "Ik ben zeker van plan een tweede single op te nemen en uiteindelijk een album. Als Erik van Tijn mij weer zou benaderen zou ik zeker ja zeggen."

Neil, die vijfde werd bij de laatste editie van Idols, kijkt positief terug op zijn deelname aan het programma. "Ik heb Idols als een geweldige tijd ervaren, zonder de show had ik nu ook deze single niet uitgebracht." De jonge zanger zegt in de toekomst nog wel een samenwerking aan te willen gaan met met zijn broers Steve en Jim, die in de voorronden van het programma afvielen. "Ik sta er zeker voor open om een single met mijn broers op te nemen."

De videoclip van 'Het voelt als lente' is donderdag opgenomen. Vanaf volgend weekeinde geeft de zanger een aantal optredens ter promotie van de single.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen