Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nijenhuis verfilmt 'Foeksia de miniheks'

Shownieuws

Johan Nijenhuis is druk met de voorbereidingen van de verfilming van 'Foeksia de miniheks', een boek van Paul van Loon. In oktober begint hij met de casting.

Johan Nijenhuis is druk bezig met de voorbereidingen van de verfilming van het kinderboek 'Foeksia de miniheks'. In oktober begint de filmmaker met de casting voor de familiefilm, die volgend jaar herfst in de bioscopen wordt verwacht.

De 40-jarige Nijenhuis benaderde schrijver Paul van Loon zo'n anderhalf jaar geleden met het idee om een film te maken van het kinderboek. "Ik las het boek voor aan mijn toen 3-jarige dochter Eva", vertelt hij. "Het zijn korte verhalen, maar na een aantal keer voorlezen zag ik er een film in." Het toeval wil dat Van Loon het boek oorspronkelijk als een lang verhaal had geschreven, maar het op aanraden van de uitgever in kleinere stukken hakte.

Van Loon was meteen enthousiast over de plannen van Nijenhuis, die eerder tekende voor onder meer 'Alibi', 'Floris' en de 'Zoop'-films. "Het moet een echte kleurige familiefilm worden die ook leuk is voor de ouders. Niet kinderachtig, maar leuk voor kinderen."

Een hoofdrolspeelster is nog niet gevonden. "Het moet een meisje tussen de 8 en 10 jaar zijn, dat prettig brutaal, pittig, zelfverzekerd en lief is", vertelt Van Loon, die ook boeken schreef als 'Dolfje weerwolfje' en de 'De griezelbus'-reeks. Daarnaast worden castingdagen gehouden voor Foeksia's vriendje Tommie en een aantal andere heksjes. Ook twee volwassenen krijgen een rol. "Daarvoor hebben we grote namen op het oog", zegt Nijenhuis. "Maar er is nog niemand vastgelegd."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen