Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Coldplay beschuldigd van plagiaat

Shownieuws

De zanger van de band Creaky Boards beschuldigt Coldplay van plagiaat. Het nummer 'Viva La Vida' zou geinspireerd zijn op een song van de Creaky Boards.

De zanger van het obscure Amerikaanse bandje Creaky Boards beschuldigt Coldplay van plagiaat. Andrew Hoepfner beweert dat Coldplay-frontman Chris Martin voor de titeltrack van het nieuwe album 'Viva la vida or death and all his friends' zijn nummer 'The songs I didn't write' heeft gekopieerd. Dat vertelt hij in een video die te zien is op YouTube.

Volgens Hoepfner woonde Martin vorig jaar oktober een concert van de Creaky Boards bij in New York. "Het leek alsof hij onze muziek wel kon waarderen", schrijft hij in de tekst bij het filmpje, dat al meer dan 332 duizend keer bekeken is. "Misschien iets te veel?"

De bandleden van Coldplay zijn furieus over de beschuldigingen van Hoepfner aan hun adres. "We ontkennen de aantijgingen ten stelligste en er zijn twee feiten die zijn ongelijk bewijzen", zegt woordvoerder Murray Chalmers in de Britse krant Daily Mail. "Ten eerste hebben we bewijs dat Chris Martin op de avond dat hij het concert van de band zou hebben bijgewoond, aan het werk was in een studio in Londen. En ten tweede, zelfs al was hij bij het optreden, 'Viva la vida' was al maanden voor de bewuste nacht geschreven en als demo opgenomen, dus het kan niet eens gekopieerd zijn."

Volgens bronnen dichtbij Coldplay is het onwaarschijnlijk dat de succesvolle Britse band stappen onderneemt tegen de Creaky Boards. Ook de Amerikaanse band onderneemt geen stappen. "Ik wens Coldplay veel succes", laat Hoepfner weten. "Als ze ooit nog eens willen samenwerken heb ik nog wel een paar microfoons in mijn slaapkamer liggen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen