Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Christina Applegate liet beide borsten verwijderen

Shownieuws

Christina Applegate heeft uit voorzorg haar beide borsten laten verwijderen. Onlangs werd kanker in één borst van de 36-jarige actrice geconstateerd.

Christina Applegate heeft uit voorzorg haar beide borsten laten verwijderen. Dat vertelde de actrice bij wie onlangs borstkanker werd geconstateerd dinsdag in de talkshow Good Morning America.

Ondanks dat de kankercellen maar in een borst van de 36-jarige actrice werden gevonden, besloot ze toch beide borsten te laten verwijderen. "Nadat ik alle mogelijke behandelingsmethoden had bekeken, leek een dubbele borstamputatie me de meeste logische optie", zei ze. "Ik wilde niet elke vier maanden terug naar het ziekenhuis voor testen. Ik wilde er gewoon in één keer vanaf zijn. Dat was mijn keuze. Een heel moeilijke keuze."

Bij haar keuze liet de actrice, die bekend werd door haar rol van Kelly Bundy in Married with Children, zich ook leiden door het feit dat haar moeder tweemaal werd getroffen door borstkanker. "Ik heb haar een borstamputatie zien ondergaan en daarna nog twee jaar chemotherapie en acht operaties", legt ze uit.

Applegate, die drie weken geleden onder het mes ging, zegt nu in ieder geval zeker te weten dat ze kankervrij is. "Ze hebben alles verwijderd, dus ik overlijdt zeker niet aan borstkanker." De komende acht maanden bereidt de actrice zich voor op een borstreconstructie. "Ik zal mooie borsten hebben tot mijn negentigste", grapte ze in het interview.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen