Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mick Harren neemt nieuwe versie Wilhelmus op

Shownieuws

Volkszanger Mick Harren heeft het Wilhelmus in een nieuw jasje gestoken. Zijn vriend en producer Charly Prick bracht hem op het idee.

Mick Harren heeft zich op het volkslied gestort. De volkszanger heeft het Wilhelmus in een nieuw jasje gestoken, zo laat zijn platenmaatschappij donderdag weten.

Harren woonde onlangs een optreden bij van zijn vriend en producer Charly Prick. Tijdens de show gaf Charly op komische wijze kritiek op het Nederlandse volkslied en had er daarom een alternatieve tekst op gemaakt. "Ik raakte zo enthousiast dat ik na afloop meteen naar Charly liep en voorstelde om hier direct een plaat van te maken", zegt de zanger.

Een dag later dook het duo samen de studio in om het kersverse volkslied op te nemen. 'Wilhelmus van Nassouwe, breng ik u deze groet. Mijn vaderland getrouwe, vecht ik met grote moed. In de kleuren van Oranje, ben ik gemotiveerd. En overwinnen kan je, dat is ons jong geleerd', luidt het eerste couplet van het nieuwe volkslied. Naast de 'originele' versie verschijnt ook een danceversie van het Wilhelmus.

Het is niet de eerste keer dat Harren een bestaand nummer bewerkt tot een nieuwe single. Zo maakte hij, speciaal voor het EK, de 'Van Basten show' op de muziek van 'Vertigo' van U2. Eerder dit jaar maakte hij een lied voor Trots op Nederland van politica Rita Verdonk op de muziek van het nummer 'Non, non, rien n'a change' van Les Poppys.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen