Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kid Rock boycot iTunes

Shownieuws

Kid Rock weigert zijn muziek aan te bieden via iTunes. De rockmuzikant vindt dat artiesten te weinig verdienen aan de downloads van hun muziek op de website.

Kid Rock weigert zijn muziek aan te bieden via iTunes. Dat vertelt de rockmuzikant aan de BBC. Hij noemt de website van Apple, waar tegen een kleine vergoeding muziek kan worden gedownload, een 'ouderwets systeem'. "iTunes en de platenmaatschappij vangen daarmee geld en geven bijna niets aan de artiest."

De ex-man van Pamela Anderson, die eigenlijk Robert James Ritchie heet, is een van de weinige artiesten van wie niet alle muziek via iTunes beschikbaar is. Alleen zijn debuutalbum 'Grits sandwiches for breakfast' is te downloaden via de site omdat de zanger niet zelf over de rechten van die plaat beschikt.

Zijn afwezigheid op iTunes doet echter niets af aan de populariteit van de 37-jarige Ritchie. Zijn laatste album 'Rock 'n Roll Jezus' bereikte vorig jaar de hoogste positie in de Amerikaanse hitlijsten. De rocker denkt dat hij tien tot twintig procent inkomsten misloopt door niet op iTunes te staan. "Maar ik verkoop miljoenen platen, dus ik voel het niet in mijn portemonnee", stelt hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen