Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beoordeling musicaltalent valt Paul de Leeuw zwaar

Shownieuws

Paul de Leeuw heeft moeite met zijn rol van jurylid tijdens de zoektocht naar Joseph. "Ik vind het heel eng." Op Zoek naar Joseph begint volgende week zaterdag.

Paul de Leeuw heeft moeite met zijn rol van jurylid tijdens de zoektocht naar Joseph. "Ik vind het heel eng. Ik kan dat helemaal niet, ik kan toch niet iemand zijn droom kapot maken", stelde Paul de Leeuw maandag tijdens de presentatie van het Avro-programma Op Zoek naar Joseph.

Collega-jurylid Erwin van Lambaart lichtte toe dat de presentator, die bekendstaat als recht voor zijn raap, wel degelijk meelevend kan zijn. "Paul kan heel lelijke dingen zeggen, maar hij is altijd heel erg oprecht en zichzelf", verklaarde de algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. "Hij vond het doodeng. We hebben zelfs een keer de opnamen moeten stilleggen."

Het is niet eenvoudig om kandidaten af te wijzen die enorm graag het vak in willen maar net niet goed genoeg zijn, vindt Van Lambaart. Toch moet de jury van het programma dat op zoek gaat naar de mannelijke hoofdrolspeler voor de musical 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' hard zijn. "Ik leef enorm met iemand mee, maar dan is het toch nee."

Dat het succesvolle programma Op Zoek naar Evita een vervolg heeft gekregen, was nog niet zo vanzelfsprekend. "Ik moest er wel even over nadenken toen de Avro mij belde", zei Van Lambaart. "Ik vind wel dat het een uitzondering moet blijven om een hoofdrolspeler via een tv-programma te selecteren." Dat er ditmaal niet gaat om een vrouwelijke hoofdrolspeler maar om een man is voor de theaterproducent de reden geweest om aan het vervolg van het programma mee te werken.

De zoektocht naar Joseph begon in maart met 750 kandidaten. Inmiddels zijn na diverse auditierondes en workshops tien mannen over. Zij binden vanaf volgende week zaterdag tijdens de liveshows de strijd aan. De musical 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' trekt vanaf november langs diverse theaters in Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen