Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter weer op vrije voeten

Shownieuws

Gary Glitter is weer een vrij man. De artiest heeft de gevangenis in Vietnam verlaten waar hij sinds 2005 vastzat wegens misbruik van minderjarige meisjes.

Gary Glitter is weer een vrij man. De voormalige Britse glamrocker heeft dinsdag de gevangenis in Vietnam verlaten waar hij bijna drie jaar vastzat wegens misbruik van minderjarige meisjes.

Volgens de directeur van de gevangenis in de provincie Binh Tuan werd de artiest om 11.30 uur lokale tijd, 06.30 uur in Nederland, op vrije voeten gesteld en is hij vervolgens door bewakers geëscorteerd naar het vliegveld in Ho Chi Minhstad.

Glitter, die Vietnam op last van de rechter moet verlaten, heeft een vliegtuigticket naar Londen. Maar zijn advocaat vertelde BBC News dat het nog niet honderd procent zeker is dat de reis van zijn cliënt daar ook naar toe gaat. "Als hij ergens anders naartoe wil dan kan dat. Hij kan zijn vlucht veranderen als hij dat wil."

De artiest gaf eerder al aan dat hij niet van plan is zich te vestigen in Engeland, waar hij twee maanden vastzat na een veroordeling voor het bezit van kinderporno in 1999. Hij zou erover denken in Singapore of Hongkong te gaan wonen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen