Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Isaac Hayes herdacht in Memphis

Shownieuws

Soullegende Isaac Hayes is maandag geëerd tijdens een openbare herdenkingsdienst in Memphis. Meer dan drieduizend vrienden en fans bewezen hem de laatste eer.

(Novum/AP) - Soullegende Isaac Hayes is maandag geëerd tijdens een openbare herdenkingsdienst in zijn thuisstad Memphis. Meer dan drieduizend vrienden en fans bewezen de laatste eer aan de zanger, die ruim een week geleden op 65-jarige leeftijd overleed.

De artiest werd maandag niet alleen geprezen voor zijn muziek maar ook voor zijn humanitaire werk. "Hij was een fantastische man, altijd betrokken", zei predikant en burgerrechtenactivist Jesse Jackson over de man die onder meer een school oprichtte in Ghana. "Hij zette zich in voor alfabetisme en mensenrechten. Hij was er altijd, en daarom zijn wij nu allemaal hier voor hem."

Tijdens de dienst spraken behalve Jackson dominee Al Sharpton en actrices Anne Archer en Kelly Preston. De laatste twee zijn Scientology-aanhangers, net als Hayes. Het bekende Scientology-gezicht Tom Cruise was niet aanwezig bij de dienst. De acteur had zondag al afscheid genomen van Hayes tijdens een besloten dienst, waarbij ook Denzel Washington en Wesley Snipes aanwezig waren.

Hayes overleed vorige week zondag nadat hij bewusteloos naast een loopband in zijn huis in Memphis was aangetroffen. Er is volgens de politie geen autopsie op het lichaam verricht, maar in documenten die zijn huisarts invulde zou staan dat de artiest overleed aan een beroerte. Hayes was in de jaren zeventig een van de grondleggers van de discomuziek. Tot voor kort was hij te horen in South Park. Voor de animatieserie sprak hij de stem in van Chef, de muzikale schoolkok die voortdurend achter de dames aanzit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen