Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Junkie XL werkt graag met jong talent

Shownieuws

Junkie XL, die met onder anderen Madonna werkte, werkt graag met jong talent. "Ik heb met zo veel mensen samengewerkt, nu focus ik me meer op onbekend talent."

Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, werkt graag met jong talent. Dat vertelt de artiest, die remixen maakte voor sterren als Madonna, Justin Timberlake en Coldplay, aan Novum Nieuws. "Ik heb met zo veel mensen samengewerkt in mijn leven, nu focus ik me meer op heel onbekend talent, mensen van 17 en 18 die nieuw zijn en fris. Daar focus ik me nu eigenlijk veel meer op dan op mensen die al heel erg bekend zijn."

Holkenborg werkt onder meer graag samen met jonge muzikanten omdat hij zelf heeft ervaren dat hulp van anderen belangrijk is voor een beginnend artiest. "Er zijn altijd mensen geweest die mij een kans gaven omdat ze me als een talentvolle jongen zagen en ik vind het leuk om ook weer iets terug te geven. Ik denk ook dat het goed is, goed voor je karma", lacht hij.

Dat betekent echter niet dat de 40-jarige Holkenborg bekende artiesten volledig links laat liggen. Onlangs werd hij nog gevraagd om drie nummers te schrijven voor het nieuwe album van Britney Spears. Of de liedjes terechtkomen op het nieuwe album van de zangeres is nog niet zeker, omdat ook andere producers zijn benaderd.

Naast het maken van remixen en zijn eigen muziek -in maart kwam zijn laatste album 'Booming back at you' uit- houdt Junkie XL zich ook bezig met het componeren voor films en videogames. De combinatie van al deze dingen houdt de artiest 'heel erg scherp'. "Ik vind het leuk om allemaal tegelijkertijd te doen. Als we kijken naar de afgelopen maand, dan werk ik twee dagen aan een track met Britney Spears, dan een paar dagen daarna aan een film en in het weekeinde speel ik een festival in Tokio."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen