Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Percy Irausquin overleed aan hersenbloeding

Shownieuws

Percy Irausquin is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat bevestigde zijn familie. Die is ontzet over het eerder uitlekken van de doodsoorzaak.

Couturier Percy Irausquin is overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat heeft zijn familie bevestigd nadat hierover maandag berichten waren verschenen in de media.

De familie van Irausquin is ontzet over het uitlekken van de doodsoorzaak van de couturier. "De directe familie had expliciet gevraagd om het nog niet naar buiten te brengen", laat woordvoerder Thijs Willekes weten. Hij benadrukt dat het absoluut niet de bedoeling was dat de doodsoorzaak nu al bekend is gemaakt. "Voor zijn moeder en zussen is het vervelend dat het zo moet gaan", zegt Willekes. "Er is ook nog niet bekend welk familielid het heeft verteld."

De melding dat Irausquin al enige tijd zou lijden aan een vorm van migraine, is volgens Willekes overdreven. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat migrainepatiënten een verhoogd risico lopen op een herseninfarct. "Hij had wel eens hoofdpijn, maar dat heeft toch iedereen? Bovendien is het gewoon een bewogen tijd voor hem geweest." Irausquin had een heftige periode achter de rug waarin hij onder meer brak met zijn investeerder Steve te Pas.

De ontwerper werd donderdag dood aangetroffen in zijn Amsterdamse appartement. Hij is 39 jaar geworden. De katholieke begrafenismis vindt naar alle waarschijnlijkheid zaterdag plaats op Aruba. Begin september vindt in Nederland een herdenking plaats voor Irausquin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen