Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hondenschilderijen Hanna Verboom online geveild

Shownieuws

Op vijf schilderijen, die Hanna Verboom maakte met blindengeleidehonden, kan vanaf donderdag worden geboden op E-bay. "Eerder was de veiling niet mogelijk."

Op vijf schilderijen die actrice Hanna Verboom met blindengeleidehonden heeft gecoproduceerd kan vanaf donderdag worden geboden op eBay. De opbrengst van de 'Guide Dog Art' komt ten goede aan KNGF Geleidehonden.

"De veiling zat al veel eerder in de planning, maar door technische problemen was de stekker even uit het project gehaald", laat Mandy Crooij van mede-initiatiefnemer Specsavers weten. Nu het project weer op poten is gezet, kan tien dagen lang worden geboden op de schilderijen van Verboom en de honden.

Verboom heeft met twee geleidehonden van zestien maanden oud geschilderd. Dit resulteerde in een vierluik met de afbeelding van een hondenkop, een tweeluik met moederhond en pup en twee abstracte panelen.

"Het zou toch fantastisch zijn als je straks een echte Verboom boven de bank hebt hangen", laat de woordvoerder enthousiast weten. Geïnteresseerden kunnen donderdag vanaf 18.00 uur beginnen met bieden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen