Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paramount aangeklaagd voor 'Godfather'-videospel

Shownieuws

Filmstudio Paramount is aangeklaagd door Anthony Puzo, de zoon van de schrijver van de Godfather-boeken, Mario Puzo. Hij wil geld zien voor een videospel.

(Novum/AP) - Filmstudio Paramount Pictures is woensdag aangeklaagd door Anthony Puzo, de zoon van de overleden schrijver van de Godfather-boeken, Mario Puzo. Hij wil geld zien voor het in 2006 uitgebrachte videospel dat is gebaseerd op de Godfather-boeken en films. Volgens Puzo zijn hiervoor nooit auteursrechten betaald.

Puzo beheert de zaken van zijn vader sinds het brein achter de succesvolle maffiafilms in 1999 overleed. Hij eist meer dan een miljoen dollar (640 duizend euro) aan schadevergoeding voor de onbetaalde auteursrechten.

In de door hem in Los Angeles ingediende rechtbankdocumenten wijst Puzo erop dat zijn vader in 1992 een overeenkomst met Paramount bereikte over een winstdeel in projecten waarin elementen van 'The Godfather' voorkomen. Paramount Pictures wil niet reageren. Het bedrijf dat het spel heeft gemaakt, Electronic Arts, wordt niet genoemd in de aanklacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen