Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL op zoek naar waarheid in najaarsprogrammering

Shownieuws

RTL gaat dit najaar twee 'eerlijke programma's' uitzenden. Zo presenteert Robert ten Brink 'Het moment van de waarheid' en Daphne Deckers De Naakte Waarheid.

RTL gaat dit najaar nadrukkelijk op zoek naar de waarheid. De commerciële zendgemachtigde heeft twee 'eerlijke' programma's aangekocht die in het buitenland een succes zijn. Robert ten Brink presenteert in de nieuwe najaarsprogrammering 'Het moment van de waarheid' en Daphne Deckers ontfermt zich over De Naakte Waarheid. Dat heeft een woordvoerder van RTL zondag bevestigd.

'Het moment van de waarheid' is gebaseerd op het Amerikaanse The Moment of Truth, waarin mensen confronterende vragen worden gesteld ten overstaan van publiek, familieleden en vrienden. Omdat dezelfde vragen eerder al tijdens een leugendetectortest zijn afgenomen, kan worden beoordeeld of de deelnemers de waarheid vertellen. Hoe eerlijker de kandidaat is, hoe hoger het bedrag dat hij kan winnen. De Naakte Waarheid is gemodelleerd naar het Britse The Naked Truth. Hierin gaat Deckers op zoek naar vrouwen die moeite hebben met hun uiterlijk.

RTL brengt dit najaar ook nieuwe seizoenen van 'Ik wed dat ik het kan!', Ik Hou van Holland, Het Zesde Zintuig, Gooische Vrouwen en Derek Ogilvie op de buis. Wendy van Dijk presenteert de nieuwe huwelijksshow Million Dollar Wedding en John Williams gaat op zoek naar mannen met een vreemde hobby in 'Help, mijn man heeft een hobby'.

De vernieuwde Achmea Kennisquiz met Nicolette van Dam, die het stokje overneemt van de 'te oude' Chazia Mourali, is ook dit najaar te zien. Martijn Krabbé presenteert twee nieuwe programma's: het consumentenprogramma Uitstel van Executie en Wat Schat je?, dat wordt gemaakt in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij.

Op vrijdag gaat RTL grote films uitzenden, waaronder 'The Da Vinci code' en 'Miami vice'. Rond de kerst pakt de zendgemachtigde uit met een door Linda de Mol en Wendy van Dijk gepresenteerd kerstcircus en de jaarlijkse kerstaflevering van 'All you need is love'. De RTL-woordvoerder licht ook al een tipje van de zomersluier op: RTL Boulevard laat volgend jaar de zomerstop vallen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen