Kies je favoriete radiostation

Dossiers

N.E.R.D. voorlopig hoogtepunt op 'soepel' Lowlands

Shownieuws

De Amerikanen van NERD hebben voorlopig voor het hoogtepunt van deze editie van Lowlands gezorgd. Dat zegt althans een woordvoerder van de organisatie zondag.

De Amerikanen van N.E.R.D. hebben voorlopig voor het hoogtepunt van deze editie van Lowlands gezorgd. Dat zegt althans een woordvoerder van de organisatie zondag, enkele uren voordat het festival is afgelopen. Lowlands verloopt vooralsnog geheel naar wens en soepel, vertelt hij. "Er komen vanavond nog enkele optredens, maar tot nu toe mogen we ons dit jaar zeer gelukkig prijzen. En het is nog steeds droog gebleven."

Het optreden van N.E.R.D. zaterdagavond was tot dusverre duidelijk de topper, zegt de woordvoerder. "Niet alleen als je kijkt naar de hoeveelheid publiek, maar ook als het gaat om de performance. Hoe het publiek constant door de groep werd opgezweept. Dat was geweldig."

Ondanks enkele dreigende wolken zijn de festivalgangers zondag niet nat geworden. "De gevoelstemperatuur ligt zelfs een beetje hoger dan zaterdag, dus het is een waardige afsluiting van het festival." Ook op de laatste dag heeft tot grote vreugde van de organisatie geen enkele artiest afgezegd.

De sfeer is 'nog steeds ontzettend relaxed'. "Al voor de programmering komen mensen uit hun tentjes en gaan ze lekker in het gras liggen en kletsen", beschrijft de woordvoerder de ambiance. "Het is heel gemoedelijk en daar zijn we erg blij mee." Bovendien hebben zich volgens de organisatie geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Verwacht wordt dat het grootste deel van de bezoekers zondagavond zijn snor drukt. Voor de volhouders treedt de Britse band Editors vanaf 22.00 uur op als afsluiter van Lowlands.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen