Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dubliners-lid Ronnie Drew overleden

Shownieuws

Ronnie Drew, een van de oprichters van de Ierse folkgroep The Dubliners, is zaterdag op 73-jarige leeftijd overleden. Hij leed al enkele jaren aan kanker.

(Novum/AP) - Ronnie Drew, lid en mede-oprichter van de Ierse folkgroep The Dubliners, is zaterdag op 73-jarige leeftijd in Dublin overleden. Een vriend van de familie heeft dat zondag bekendgemaakt. Drew leed al enkele jaren aan kanker.

De in Dublin geboren Drew richtte The Dubliners in 1962 op met Luke Kelly, Ciaran Bourke en Barney McKenna. Bekende songs van de groep zijn 'The Molly McGuires', 'Dirty old town' en 'Seven drunken nights'. Samen met The Pogues maakte de band de hit 'The Irish rover'. Drew bracht ook enkele soloalbums uit.

Eerder dit jaar bracht een groep muzikanten, onder wie Bono van U2, Christy Moore, Shane MacGowan van The Pogues en Sinead O'Connor, 'The ballad of Ronnie Drew' uit, waarvan de opbrengst bestemd was voor het Ierse Kankergenootschap. In het eerste couplet brengt Bono een ode aan de rasperige stem van Drew.

De Ierse president Mary McAleese zei dat Drew met The Dubliners Ierlands 'unieke muzikale erfgoed' nieuw elan en nieuwe frisheid gaf. "Hij bracht het Ierse volk en de hele wereld veel vreugde."

In de hemel kunnen ze Ronnie goed gebruiken, stelt Bono op de website van U2. "Het is er een beetje te stil en te vroom."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen