Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie Percy houdt uitslag sectie voor zichzelf

Shownieuws

De familie van de overleden modeontwerper Percy Irausquin treedt voorlopig niet naar buiten met de resultaten van de sectie. "Ze willen het verwerken."

De familie van de overleden modeontwerper Percy Irausquin heeft besloten voorlopig niet naar buiten te treden met de resultaten van de sectie. De Arubaanse familie wil de resultaten vooralsnog binnen eigen kring houden, zegt Irausquins woordvoerder Thijs Willekes zondag. Morgelijk wordt de doodsoorzaak de komende dagen alsnog bekend gemaakt. Vrijdag is sectie verricht op het lichaam van de couturier die een dag eerder dood werd aangetroffen in zijn Amsterdamse woning.

In eerste instantie werd aangenomen dat de ontwerper een fatale val maakte in zijn badkamer. Of de sectie anders heeft uitgewezen, wil Willekes niet zeggen. Het voorlopige stilzwijgen heeft in ieder geval niets te maken met de aard van het resultaat, zegt hij. "Er was niet veel nieuws, maar de familie wil het eerst zelf verwerken. Dat is natuurlijk begrijpelijk."

De politie bevestigt zondag dat de sectie is voltooid. Uit een voorlopig rapport blijkt in ieder geval dat Irausquin niet om het leven is gekomen door een misdrijf, zegt een woordvoerder. Verdere informatie wordt uit privacyoverwegingen niet gegeven.

De begrafenis van de couturier vindt naar alle waarschijnlijkheid zaterdag plaats. Vrijdag wordt zijn lichaam naar Aruba gevlogen, vertelt Willekes. De katholieke mis is vooral voor Arubaanse vrienden en familieleden. "Maar ook een paar van zijn vrienden uit Nederland gaan erheen", zegt Willekes. Begin september vindt in Nederland in besloten kring een herdenking plaats voor Irausquin.

De begrafenis van de couturier vindt naar alle waarschijnlijkheid zaterdag plaats. Vrijdag wordt zijn lichaam naar Aruba gevlogen, vertelt Willekes. De katholieke mis is vooral voor Arubaanse vrienden en familieleden. "Maar ook een paar van zijn vrienden uit Nederland gaan erheen", zegt Willekes. Begin september vindt in Nederland een herdenking plaats voor Irausquin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen