Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moordzaak Phil Spector heropend

Shownieuws

De rechtszaak tegen Phil Spector wordt heropend. Dat heeft een rechtbank in Californië beslist, meldt BBC News. Eerder werd de zaak geseponeerd.

De rechtszaak tegen Phil Spector wordt heropend. Dat heeft een rechtbank in Californië beslist, meldt BBC News. De zaak tegen de legendarische platenproducent werd vorig jaar geseponeerd omdat de jury niet tot een oordeel kwam. De 68-jarige Spector staat terecht voor de moord op actrice Lana Clarkson in 2003.

De slepende moordzaak gaat verder in oktober. De verdediging hoopte de heropening te kunnen vermijden door zich te beroepen op het feit dat iemand niet twee keer voor hetzelfde delict mag worden aangeklaagd. De rechtbank verwierp ook een pleidooi van Spectors advocaten om hem niet te laten vervolgen voor andere, kleinere misdrijven.

De rechtszaak werd in september gestaakt na twaalf dagen juryberaad over de schuld van Spector, die in de jaren zestig wereldfaam vergaarde met de door hem bedachte 'wall of sound'. Clarkson werd in februari 2003 met een schotwond in de mond aangetroffen op een stoel in de hal van Spectors huis. Volgens de producer beroofde Clarkson zichzelf per ongeluk van het leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen