Kies je favoriete radiostation

Dossiers

N.E.R.D. maakt Lowlands heter

Shownieuws

N.E.R.D. heeft zaterdag de temperatuur in de Alpha-tent op Lowlands duidelijk enkele graden laten stijgen. Zanger Pharrell Williams speelde daarbij de hoofdrol.

N.E.R.D. heeft zaterdag de temperatuur in de Alpha-tent op Lowlands duidelijk enkele graden laten stijgen. Met opzwepende hits als Lapdance, She wants to move en Maybe kreeg de Amerikaanse band de festivalbezoekers tientallen keren massaal aan het springen. Zanger Pharrell Williams speelde daarbij de hoofdrol. Van de eerste tot de laatste noot danste en sprong hij over het podium en jutte het publiek op mee te zingen, springen en juichen.

De formatie die op een unieke manier muzieksoorten als rap, rock, funk en r&b weet te combineren, begon met een nummer van hun nieuwste cd Seeing Sounds. Veel festivalbezoekers bleken dit album nog niet in de kast te hebben want vooralsnog bleef het behoorlijk stil. Met de tweede song barste het feest echter los. Williams, gekleed in een baggy spijkerbroek, een geel t-shirt van Sponge Bob en blauw baseball petje, was snel overtuigd. Hij riep: "Dit is het coolste feestje van onze hele Europese tour".

Bij de eerste noten van de hit Lapdance vroeg Williams de festivalgangers zo hoog te springen dat ze met hun vingertopjes het tentdoek zouden aanraken. Hieraan gaf het publiek gretig gehoor. Ook trok de zanger tientallen meisjes het podium op. Een van de meisjes greep haar kans en begon sensueel tegen Williams aan te dansen. Dit zorgde voor gejoel onder het publiek wat nog veel luider werd toen de zanger zijn t-shirt uittrok.

Blijkbaar had het meisje indruk gemaakt op Williams want die riep vervolgens : "Ik wil vanavond neuken". Het publiek herhaalde dit gretig evenals het 'Ik ben geil' van de zanger.

Het einde van het optreden was enigszins abrupt. Nadat de bassist de megahit Seven Nation Army van The White Stripes had gespeeld verdwenen de mannen van het toneel. Ook nadat het publiek minutenlang om een toegift had geroepen bleef het podium leeg. Blijkbaar hadden de mannen hun laatste zweet vergeven.

N.E.R.D. bestaat naast Pharrell Williams uit Chad Hugo en Shae Haley. De drie worden daarbij ondersteund door een gitarist, bassist, toetsenist en twee drummers. Williams en Hugo hebben samen ook veel bekendheid als het producersduo The Neptunes. Sinds de jaren tachtig hebben zij vele top 40-hits geproduceerd onder meer voor Britney Spears en Justin Timberlake.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen