Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lowlands barst los met Anouk en The Flaming Lips

Shownieuws

De zestiende editie van Lowlands is vrijdag losgebarsten met optredens van onder anderen Anouk en The Flaming Lips. Ook Amy Macdonald maakte haar opwachting.

De zestiende editie van Lowlands is vrijdag losgebarsten met optredens van onder anderen Anouk, The Flaming Lips, Infadels en The Kooks. Ook de Schotse zangeres Amy Macdonald maakte haar opwachting, waarbij ze werd verrast met een platina plaat voor haar album 'This is the life'. Verder genieten de duizenden festivalbezoekers van vele cabaretvoorstellingen, politieke debatten en een flinke lading zon.

Anouk trakteerde een goed gevulde Alpha-tent op hits als 'Girl', 'Good God' en de ballad 'Lost'. De Haagse popdiva was gekleed in een mouwloze blouse, een zeer strakke spijkerbroek en zwarte laarsjes en had het duidelijk naar haar zin. Regelmatig lachte ze naar het publiek en bij de meer uptempo nummers bleek dat ze het dansen niet was verleerd.

Tijdens haar grootste hit 'Nobody's wife' kon Anouk haast even pauze nemen, aangezien het publiek het nummer woord voor woord meezong. Lachend nam de zangeres afscheid met de mededeling 'gaan jullie nu maar slapen in jullie tentjes en ik lekker in mijn boxspring'.

De Amerikaanse band The Flaming Lips pakte het heel anders aan. Aan het begin van het optreden kroop zanger Wayne Coyne in een enorme doorzichtige bal en rolde daarin over het publiek. Vervolgens werden er tientallen reusachtige gele en oranje ballonnen in het publiek gegooid en spoten machines confetti in het rond.

Eenmaal weer op het podium vroeg Coyne het publiek zo enthousiast mogelijk mee te doen, omdat dit het laatste optreden was van de Europese tournee van The Flaming Lips en het werd opgenomen. De festivalbezoekers lieten zich dat geen twee keer zeggen en sprongen enthousiast mee op de muziek.

Op de tweede dag van het festival staan nog optredens gepland van N.E.R.D., Underworld, Franz Ferdinand en Sex Pistols. Lowlands duurt nog tot en met zondag en vindt net als in voorgaande jaren plaats op het terrein van Walibi World in Biddinghuizen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen