Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carice recruteert voor millenniumdoelen

Shownieuws

Carice van Houten vraagt aandacht voor de millenniumdoelen door ruimte te doneren op haar website. De actrice doet mee aan de campagne Donate Your Space

Carice van Houten vraagt aandacht voor de millenniumdoelen door ruimte op haar website beschikbaar te stellen. De actrice doet mee aan de campagne Donate Your Space van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO).

Met internetbanners en gratis opvraagbare stickers en plastic lint worden jongeren aangespoord zich als pleitbezorgers van de millenniumdoelen in te zetten. Zo is er een lint voor elk van de acht doelen, waaronder de uitbanning van extreme armoede en honger en het streven naar eerlijke handel.

Move Your World, het jongerenproject van NCDO, wil de resultaten van de campagne aanbieden aan minister-president Jan Peter Balkenende, voordat hij op 25 september in New York samenkomt met wereldleiders om over de millenniumdoelen te spreken.

De Millenniumdoelen werden in 2000 in het leven geroepen. Regeringsleiders van 189 landen hebben toen afgesproken alles op alles te zetten om de doelen voor 2015 te verwezenlijken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen