Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziekproducent Jerry Wexler (91) overleden

Shownieuws

De legendarische muziekproducent Jerry Wexler is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij speelde een belangrijke rol in de opkomst van de r&b-muziek.

(Novum/AP) - De legendarische muziekproducent Jerry Wexler is op 91-jarige leeftijd overleden. Wexler werkte als producer bij de platenmaatschappij Atlantic mee aan opnamen van grote artiesten als Aretha Franklin en Ray Charles. Hij speelde in de jaren vijftig en zestig een belangrijke rol in de opkomst van de r&b-muziek.

In de jaren zeventig en tachtig werkte Wexler samen met onder anderen Bob Dylan en George Michael. In 1987 kreeg hij een ereplaats in de Rock and Roll Hall of Fame. Enkele jaren later trok hij zich terug uit de muziekindustrie.

Wexler stierf donderdagnacht in zijn woning in Sarasota in Florida. Zijn gezondheid was de laatste jaren achteruit gegaan wegens problemen met zijn hart.

Atlantic Records was in de jaren vijftig en zestig een belangrijke springplank voor zwarte Amerikaanse artiesten. In latere decennia nam de platenmaatschappij echter ook rockbands als The Rolling Stones en Led Zeppelin onder haar hoede.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen