Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Percy krijgt katholieke uitvaart op Aruba

Shownieuws

Percy Irausquin wordt begraven op het eiland Aruba, waar hij werd geboren. Daar zal een katholieke mis plaatsvinden voor Arubaanse vrienden en familieleden.

Percy Irausquin wordt begraven op het Caribische eiland Aruba, waar hij werd geboren en waar hij zijn jeugd doorbracht. Daar zal een katholieke mis plaatsvinden voor Arubaanse vrienden en familieleden. Dat heeft Thijs Willekes, woordvoerder van de modeontwerper, vrijdag laten weten.

In Nederland wordt begin september een herdenkingsdienst georganiseerd. "Die is bedoeld voor mensen die hem een warm hart toedroegen", vertelt Willekes, die eveneens werkzaam is als visagist. De dienst zal alleen toegankelijk zijn voor genodigden. "Anders wordt het een chaos." Momenteel wordt gezocht naar een geschikte locatie in Amsterdam.

Wanneer de begrafenis precies plaatsvindt, blijft onduidelijk. Vrijdag wordt sectie verricht op het lichaam van de modeontwerper, die donderdag dood werd aangetroffen in zijn woning in Amsterdam. Het onderzoek moet duidelijk maken waaraan de couturier is gestorven. Vooralsnog wordt aangenomen dat hij is uitgegleden in zijn badkamer.

Het grote publiek kan vrijdag afscheid nemen van Percy, die bekendstaat om zijn kleurrijke en vrouwelijke ontwerpen. In zijn atelier in Amsterdam-Zuidoost ligt tot 19.00 uur een condoleanceregister. Ook op de website van zijn pret-ร -porterlabel Collectie PRC kunnen reacties worden achtergelaten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen