Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Emmy Award dichterbij voor Peter R. de Vries

Shownieuws

De uitzending van Peter R. de Vries over de zaak Natalee Holloway maakt definitief kans op een Emmy Award. "Een zeer leuke verrassing", vindt De Vries.

De uitzending van 'Peter R. de Vries, misdaadverslaggever' over de zaak Natalee Holloway maakt definitief kans op een Emmy Award in de categorie Actualiteiten. "Dat hebben we vannacht te horen gekregen", laat een woordvoerder van SBS Broadcasting weten.

"Een zeer leuke verrassing en een blijk van erkenning", vindt De Vries zelf. Een aflevering waarin de misdaadverslaggever 'een pedofiel ontmaskert', hoorde ook bij de laatste acht kanshebbers, maar deze reportage heeft het niet gehaald.

Naast de Holloway-uitzending maken nog drie andere producties uit Canada, Brazilië en Quatar kans op de internationale award voor buitengewone prestaties in de televisie-industrie.

Peter R. de Vries is blij met de officiële nominatie. "Bij het maken van een dergelijke reportage ben je absoluut niet bezig met dingen als prijzen winnen." Wel besefte hij direct dat het niet zomaar een aflevering was. "Natuurlijk wist ik dat de impact van de reportage groot zou zijn."

Op zondag 3 februari zond SBS 6 de reportage uit. In de uitzending 'bekende' Joran van der Sloot in een auto vol verborgen camera's dat hij wel degelijk meer wist van de verdwijning van de Amerikaanse studente. De reportage trok ruim zeven miljoen kijkers.

Of de reportage van Nederlandse bodem uiteindelijk wordt bekroond met de prijs, wordt 22 september bekendgemaakt tijdens een gala in New York.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen