Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochters kroonprins schuwen competitie niet

Shownieuws

Dat prins Willem-Alexander een sportief man is, is algemeen bekend. Zijn liefde voor sport heeft hij overgegeven op zijn dochters. "Ze zijn zeer competitief."

Dat Willem-Alexander sportief is ingesteld, is algemeen bekend. Zijn liefde voor sport heeft de kroonprins overgegeven op zijn drie dochters. "Ze zijn zeer competitief", zei hij vrijdagochtend in de show van Edwin Evers op Radio 538. "Deze zomer hebben ze alleen maar in het water gelegen, in het zwembad en in de zee. Ze willen alleen maar rennen en buiten zijn, dus dat zit wel goed."

De kroonprins, die ooit de Elfstedentocht uitreed, verblijft momenteel in Beijing, waar hij de Nederlandse vorderingen op de Olympische Spelen op de voet volgt. "Het is vooral leuk om de sporters te zien, te spreken en te leren kennen", vertelde hij enthousiast. Willem-Alexander sprak zijn bewondering uit voor het doorzettingsvermogen van de atleten. "Ik moet er niet aan denken te moeten sporten in dit warme weer hier. Ik heb veel respect voor ze."

Dat zijn vrouw Máxima is geboren in Argentinië levert volgens de prins geen loyaliteitsconflicten op. "Máxima is tijdens wedstrijden tussen Nederland en Argentinië voor Nederland", legde hij uit. "Maar ze verwacht van mij wel dat ik voor Argentinië ben als ze andere wedstrijden spelen."

Zaterdagmiddag spelen de Nederlandse voetballers tegen het Zuid-Amerikaanse land.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen